Aluminium

  • Onderhoudsvrij frame
  • Nostalgische uitstraling
  • Ongevoelig voor zijdelingse zoninval

Vanaf € 0,-

ALUMINIUM MARKIES

Het frame van de aluminium markies is nagenoeg onderhoudsvrij, maar heeft een minder nostalgische uitstraling dan de houten markies in verband met meer glans in de lak. De ombouw zorgt voor bescherming van de markies en is in hardhouten uitvoering leverbaar en op aanvraag in het aluminium. Het geheel wordt netjes afgewerkt met een kleurgecoördineerde afwerkband en nagels.

Frame

Het aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en / of zijschotten.

Kleur

Het frame en de ombouw worden standaard geleverd in het geanodiseerd aluminium of roomwit (RAL 9001). Uiteraard kan tegen meerprijs elke gewenste RAL kleur geleverd worden.

Bediening

Markiezen worden standaard bediend met een koordbediening die over de markies heen loopt. Tevens is er, zonder meerprijs, de mogelijkheid om de koorden onderlangs te laten lopen. Tegen meerprijs kan de markies ook elektrisch bediend worden, middels een schakelaar of afstandbediening. Hierbij is de buismotor bijna onzichtbaar onder de kap weggewerkt.

            

Ombouw

De hardhouten dekplank is standaard 235mm diep. De dekplank is in alle gevallen uitgevoerd met een stormlat. De hardhouten zijschotten lopen standaard taps toe en op aanvraag zijn er tevens luxe zijschotten met tweemaal een verspringing leverbaar. Op aanvraag is de ombouw ook in het aluminium leverbaar.

       

Doeken

De doeken zijn van 100 % acrylaat in de massa gekleurd Sunacryl en hebben een gewicht van ca. 295 gram per m². Door de zware finishing is het doek vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. U kunt een keuze maken uit talloze uni kleuren en streepdessins.

Maatvoering

De aluminium markies kan in elke gewenste breedtemaat geleverd worden, op de centimeter afgerond. Daarbij zijn 5 verschillende standaard uitvalmaten te verkrijgen: 80cm, 100cm, 120cm, 140cm of 160cm. Net als in de breedte kan ook de uitval zonder meerprijs in elke gewenste uitval worden geleverd, op de centimeter afgerond. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.


Foto/Detail


       

Inclusief:

  • Koord aan de linker of rechter zijde en koordkikker

               

Opmerkingen

Alle koorden lopen standaard bovenlangs, tenzij anders is opgegeven. De afwerkbies en spijkerbanden inclusief nagels worden standaard in een kleurgecoördineerde kleur geleverd, tenzij anders is opgegeven.

Doekkleuren

Bij de markiezen kan er gekozen worden uit de volledige doekkleuren collectie van de merken Swela en Dickson. Klik voor het volledige doekkleuren overzicht op één van onderstaande leveranciers.