Luik

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding
  • Warmtewerend, koudewerend en inbraakvertragend
  • Voorzien van compacte aluminium lamellen

Vanaf € 99,-

 

Kwaliteit


Doordat Rainbow de productie van haar rolluiken in eigen hand heeft en haar producten voortdurend aan controle onderwerpt, kan zij kwaliteit en een lange levensduur garanderen. De lamellen zijn voorzien van meerdere laklagen en hebben een hoogwaardige oppervlaktebehandeling ondergaan. Hierdoor hoeven de rolluiken niet onderhouden te worden en is kleurechtheid gegarandeerd. Regen, hagel, wind, zonlicht en luchtvervuiling zullen op Rainbow rolluiken geen invloed hebben.
 

Vormgeving


Rainbow rolluiken zijn in diverse kleuren en maten leverbaar. Hierdoor wordt U de mogelijkheid geboden Uw keuze aan te passen aan Uw persoonlijke smaak en aan de architectuur van Uw woning.

Isolatie


Rainbow verwerkt isolerende materialen in haar rolluiken, waardoor ze geruisloos uit en in te rollen zijn. Ook heeft de isolatie invloed op de temperatuur binnenshuis. Bij al te warm weer of koud weer zorgen ze voor een aangenaam klimaat in uw woning.

 

Stevigheid en inbraakpreventie


Rainbow vervaardigt haar rolluiken alleen uit het sterkste aluminium. Door jarenlange ervaring en voortdurend testen kan Rainbow kwaliteit leveren, die de hoogste toets der kritiek kan weerstaan. Al haar producten zijn inbraakpreventief. Inbrekers zullen zich wel twee maal bedenken als Uw huis is uitgerust met Rainbow rolluiken.


Toepassing


Een rolluik is het meest veelzijdige product op het gebied van buitenzonwering. Het wordt niet voor niets meestal apart vermeld naast buitenzonwering. Een rolluik dient in eerste instantie natuurlijk als zon/lichtwering. Maar daarnaast biedt een rolluik natuurlijk een uitstekende warmte- en koude-isolatie en houdt het ook behoorlijk wat decibels aan omgevingslawaai buiten de deur. Tenslotte heeft een rolluik, zeker als de gehele woning er mee is uitgerust, een uitstekende inbraak-preventieve werking; een inbraak met een rolluiken uitgeruste woning is toch een stuk lastiger dan in een woning zonder.


Techniek


Het neergelaten pantser loopt tussen 2 aluminium geleiders die er voor zorgen dat het geheel nagenoeg geen licht meer doorlaat. De lamellen waaruit het panters is opgebouwd bestaat uit aluminium lamellen die gevuld zijn met polyurethaanschuim. De geleiders zijn uitgevoerd met een pvc-voering die ervoor zorgt dat het pantser geruisloos zakt en houdt de lamellen strak op elkaar. In opgetrokken toestand verdwijnt dit pantser bijna in zijn geheel in de kast. Deze kasten zijn er in een grote variëteit aan maten, waarbij de gekozen maat afhankelijk is van de hoogte van het rolluik. Een rolluik is altijd een maatwerk product. Dit betekent tevens dat we voor verschillende en maatafhankelijke gebieden verschilende lammelen in het assortiment hebben. Voor wat betreft de bediening zijn de mogelijkheden enorm groot. In de handbediende uitvoering kan men kiezen uit een band- of koordbediening, een staaldraad- of bandbediening d.m.v. een windwerk of een mono-commando bediening met slingerstang. Heeft men liever een elektrische bediening dan kan men kiezen uit een motorbediend rolluik met een schakelar of met een afstandsbediening.


Vormgeving

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua kastgrootte en -vorm en in een groot pallet aan kleuren. De keuze van de kastgrootte is afhankelijk van de hoogte van het rolluik. In de regel is het zo dat de kleur van de omkasting, de geleiders en de onderlat gelijk zijn. De kleur van het pantser, het deel wat neergelaten en opgetrokken kan worden, is vaak in overeenstemming met de omkasting maar kan hier ook van afwijken. De kasten zijn er in alle maten in de bekende 45 graden afgeschuinde uitvoering; daarnaast zijn er een veel voorkomende kastmaten verkrijgbaar in een halfronde uitvoering. Hierdoor wordt het voor u mogelijk uw keuze aan te passen aan uw persoonlijke smaak en aan de architectuur van uw woning.

 

Prijzen

 

Breedte 100 120 140 160 180 200 220 240 260 280 300 320 Breedte 350 400 450 500 Breedte
Hoogte                         Hoogte         Hoogte
100                                   100
120                                   120
140                                   140
160                                   160
180                                   180
200                                   200
220                                   220
240                                   240
260                                   260
280                                   280
300                                   300
Breedte 100 120 140 160 180 200 220 240 260 280 300 320   350 400 450 500